- İletiler: 8
- Size teşekkür edenler: 0

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
hkocak yazdı: Sn. "adorable" dikkatine;
Tam olarak neyi sorduğunuzu anladığımdan emin değilim... "18 uygulaması olan parselde yol üstünde" ifadesi; 18 uygulaması yapıldı, parseliniz de yola cepheli, bunu mu kastediyorsunuz? İmar parselleri mutlaka yola cepheli olur. 1'inci kat size tahsis edildi. Muhtemelen uygulama öncesi durum da aynı idi ki birinci katta bulunan 140 m2.lik daire ile 40 m2.lik dükkan size tahsis edildi... Durum böyle ise, sorun yok gibi görünüyor ama verilerinizi ve sorunuzu doğru mu anladım emin değilim. ... Hüseyin KOÇAK,
hkocak yazdı: Sn. "adorable" dikkatine;
18 uygulaması yapılarak imar parseli oluşmuş. İlk uygulamada düzenleme ortaklık payı (DOP) kesilmiş olmalıdır. Şimdi yol genişletme söz konusu... 18'inci maddenin 6'ncı fıkrası; "Bu fıkra hükümlerine göre, herhangi bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınamaz...." hükmündedir. Hal böyleyken, (ilk uygulamada DOP kesilmiş varsayarak) teorik olarak bakıldığında, ikinci uygulama sonrasında size verilecek olan parselin yüzölçümü aynı olması gerekir... "Arsa payı olarak hesaplama" lafından birşey anlamadım... Ben işin teorik boyutunu yazdım ama size önerilene razı olup olmamak sizin bileceğiniz şeydir. ... Hüseyin KOÇAK