Sn. "ömerbilgilioğlu" dikkatine;
Her şey den önce Asliye Hukuk Mahkemesinde dava devam ediyor diye, dosyayı iade edip bekletmek doğru değildir. Bunun yasal bir izahı yoktur. Kaldı ki bu dosyanın hukuk mahkemesinde karar verilip kesinleşmesi de çok uzun zaman alacaktır ki,Belediyenin bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Şunda haklısınız İdare mahkemesi A bölgesinin Orman olduğu gerekçesiyle iptal kararı vermişse,bu karar gereğince Asliye Hukuk Mahkemesi de tapu iptali kararı verecektir.Çünkü İdare Mahkemesi kararı mutlaka Asliye Hukukta delil olarak sunulmuştur. Ancak mahkeme karar verse bile kesinleşmesi zaman alacaktır.Ancak Belediye ben beklerim siz iade edin derse zaten sorun kalmıyor,ancak beklemez ve ille de geriye dönüşü tescil edin derse geriye dönüşü yapmak daha doğrudur.Geriye dönüşün kısmen yapılamayacağı gibi bir kaide yoktur.Eğer geriye dönüş işleminde idare mahkemesinin iptal gerekçesini karşılayacak bir uygulama yapılmışsa bu bile kararın uygulanmış sayılması için yeterlidir.Önemli olan A bölgesinin tekrar Ormanlık saha olarak kalmasını temin etmektir.Geriye dönüşte Belediye bunu sağlayacak bir uygulama yapmışsa geriye dönüşün kısmen yapılması yeterlidir. 2010 yılında yapılan imar uygulaması için iptal davası açılmamışsa ki öyle görünüyor.2010 yılındaki uygulamanın A bölgesinin ormanlık alana dönüşmesine engel bir durumu yoksa geriye dönüşe engel değildir.Orman olmayan sahanın geriye dönüşe engel yönünü evrak üzerinde göremediğimiz için değerlendiremiyorum.Ancak kısmi geriye dönüş idare mahkemesinin iptal gerekçesini karşılıyorsa bu durum kararın uygulanmış sayılması için yeterlidir. Metin BEYAZ