Sn. "Goksen" dikkatine;
“2011 yılında, adıma kayıt yapılmadığı için maliye hazinesine dava açtım dava 2011 yılında sonuçlandı ve yer benim adıma tescil edildi. Yargıtay’a dosyam gönderilmeden onandı.” Diyorsunuz, sonra da “tapu almak için milli emlak müdürlüğüne müracaat ettim” diyorsunuz. Bu iki bilgi birbiriyle çelişiyor… Daha sonra da, Milli Emlak’tan size; “buranın hak sahiplerinin olduğunu bedelsiz iade istediklerini bu konuda karar aşamasında olduğunu söylediler.” diyorsunuz.
Benim anladığım siz 2/B sahasında kalan bir yerden bahsediyorsunuz. Eğer açtığınız dava sizin lehinize sonuçlandı ise; 6292 sayılı Kanunun 7’nci maddesi gereğince o yeri size iade etmeleri gerekir. Ama demek ki durum öyle değil. Sizin bahsettiğiniz davanın ne davası olduğu da pek anlaşılmıyor…
Sorunuzda veri eksikliği bulunmaktadır... O yer ilk tesis kadastrosu çalışmaları sırasında kimin adına tespit gördü. Sonra 5831 sayılı Kanun gereğince 2/B sahasında çalışma yapıldı mı, yapıldı ise “kullanıcısı” ya da “muhdesat sahibi” olarak kim yazıldı. Daha doğrusu sizin ismizin yazıldı mı? … Hüseyin KOÇAK