Sn. "karahasan" dikkatine;
Eğer 2007 yılında adınıza tespit edilen yere, askı ilanı sırasında itiraz edilmese idi, sizin adınıza tescil edilmiş olacaktı. Tescil edildikten sonra o yer orman kadastrosu ile orman içine alınmış ve 2/B sahası olarak ayrılmış olsa idi bu takdirde (sizin başvurunuz üzerine, 6292 sayılı Kanunun 7'nci maddesi gereğince) size iade edilecekti... Kadastro çalışmaları ile o yer sizin adınıza tescil edilmeden önce itiraz ve dava sonucu orman olarak belirlenmiş olduğundan, siz burayı bedelsiz edinemiyorsunuz... Durum böyle.
Durum böyle... Ama, kadastro sonrası tescilli olan yerler bedelsiz iade edilirken, kadastro öncesine ait tapuları bulunanlara neden bedelsiz iade edilmiyor ben onu anlayamıyorum. Bu konu, kanun çıktıktan sonra tartışma konusu oldu ve iade edilmeyecek şeklinde karar çıktığını biliyorum... Ama herşeye rağmen, kadastro öncesine ait tapunuz varsa, o tapuyla birlikte başvurarak 6292 sayılı Kanunun 7'nci maddesindeki haktan yararlanmaK istiyoruz diye bir şansınızı denemenizi öneririm. ... Hüseyin KOÇAK